Terminsstart!

Nu är det terminsstart och Bananteatern laddar för en höst ute på skolorna och på Gottsunda Dans&Teater!
Den 9 september är det dags för höstens stora premiär. Det är Idiotens berättelse, skriven Hasse Alfredsson och i regi av folkkära skådespelaren Suzanne Reuter som här gör sin regidebut!
Föreställningen skapar vi i samarbete med Gottsunda Dans&Teater och efter en inledande spelvecka där ger vi oss ut och spelar den i klassrum.
Dessutom är våra föreställningar Det skvallrande hjärtat och Grodkungen ute och härjar.
Vi har också ett nytt, spännande storytelling-projekt på gång som vi återkommer om inom kort!
Den här hösten startar vi också med vår nya profil. Bananteatern är från och med 2019 en teatergrupp som i första hand gör uppsökande föreställningar för förskola, grundskola och gymnasium. Samt turnerar internationellt och låter ett internationellt perspektiv genomsyra vår verksamhet.
Att vi från och med nu i första hand spelar uppsökande utesluter inte att vi då och då gästspelar på teatrar, gör samarbetsprojekt med institutioner och spelar för en vuxen publik, Så ingen behöver vara rädd att inte få se oss!
Väl mött var vi än möts!

BANANMANNEN flyger igen!

BANANMANNEN flyger igen! Den 17e januari har föreställningen nypremiär på Gottsunda Dans&Teater! Därefter kommer den att spelas både på GDT och uppsökande under januari och februari. Nytt för i år är att Catrin Anlér Blomberg, en gammal kär medarbetare som arbetat med oss i flera projekt ända sedan 2011, gör rollen som Klara

För mer information om speltider och bokning, gå in på http://www.gottsundateater.com

 

Bananmannen flyger vidare!

Idag avslutar vi en fantastisk spelperiod med Bananmannen på Gottsunda Dans&Teater. Det är med blandade känslor vi flyttar ut kartongerna från teatern – vi har haft ett par alldeles fantastiska veckor och hade gärna spelat en månad till, samtidigt som vi är peppade för nästa veckas turné i Enköping.

Vi vill rikta ett enormt tack till alla lärare och barn som kommit och besökt oss! Och också ett stort tack till Gottsunda Dans&Teater. Om det inte varit för det stöd de kunnat erbjuda, med möjlighet till repsal, loge att hänga i, en sammanhållen spelperiod, hjälp med bokningar, en underbar ljusdesign, ny kostym till Bananmannen och en allmänt professionell inramning med allt från publikinsläpp till marknadsföring, så hade vi inte haft möjlighet att ta upp föreställningen igen. Ert bidrag till Uppsalas fria teaterliv är ovärderligt!

BANANMANNEN FLYGER IGEN!

ÄNTLIGEN! Vår succéföreställning Bananmannen kommer tillbaka under våren! Den 12 februari har vi nypremiär på Gottsunda Dans&Teater, där vi kommer att spela under februari för att sedan fortsätta spela föreställningen uppsökande!

Lärare som vill boka in föreställningen kan kontakta oss på boka@bananteatern.se

För att boka din klass till spelningarna på Gottsunda Dans&Teater, kontakta boka@gottsundateater.com