Audition till Mellan skärvorna

SKÅDESPELARE/MIMSKÅDESPELARE SÖKES TILL FÖRESTÄLLNING FÖR HÖGSTADIET!

OM PROJEKTET:

Psykisk ohälsa ökar lavinartat bland ungdomar. De studier som görs kring lösningar på detta pekar återkommande på ett problem: att få till goda samtal mellan ungdomar och någon stöttande vuxen.

Som en reaktion på detta skapar vi nu föreställningen MELLAN SKÄRVORNA för åk 8 och 9.

Föreställningen synliggör det som kan vara utmanande i åldern 14-15 år. För att lyfta på locket, skapa igenkänning, för att berätta ”du är inte ensam.” Manuset utgår från en förstudie med dussintals djupintervjuer med elever i åk 8 i Region Uppsala som regissören genomfört under våren 2022. Ämnen som berörs är bland annat utanförskap, utseendekomplex, sociala medier, sexuella trakasserier, hbtqi+-relaterade frågor, våld, stress och betygshets. Och kanske framför allt det som ungdomarna själva alltid tar upp: svårigheter att få vuxenvärlden att förstå deras tillvaro och ta deras problem på allvar.

Föreställningen blandar konkreta spelscener med med poetiska inslag som uttrycks genom både text och rörelse. Vi välkomnar därför särskilt mimskådespelare eller skådespelare som är hemma i en fysisk spelstil!

Repetitionerna kommer att utgå från ett skrivet manus, men lämna stor plats för kollektivt skapande och input från skådespelarna. Möten med referensgrupper kommer att vara en viktig del av processen.

Föreställningen är en del av HälsoÄventyrets större projekt Livsviktiga samtal. Tillsammans med föreställningen komer ett antal filmer att produceras. Dessa tjänar som metodstöd för lärare men också för föräldrar. Där synliggörs de teman som tas upp i föreställningen från en annan vinkel för att utgöra en ingång till diskussion.

PRAKTISKT

Vi repeterar på nybyggda Sprakateatern i Uppsala, 5 minuters promenad från stationen. Premiären och de första två spelveckora sker på Sprakateatern därefter turnerar vi i två veckor i Tierp, Bålsta och Knivsta.

Vi betalar avtalsenliga löner och erbjuder avtalsenliga arbetsvillkor. Vi är i nuläget i process att teckan avtal med Teatercentrum. Repetitionerna startar runt 22 augusti och sista arbetsdagen är 28 oktober. Vi försöker givetvis sälja ytterligare spelningar under hösten, samt arbetar för fler spelperioder under 2023.

Bananteatern arbetar sedan 2009 som professionell fri teatergrupp. Vi specialiserar oss på föreställningar för barn och unga. Mellan skärvorna blir vår största satsning hittills!

Föreställningen regisseras av Björn Dahlman, som även skriver det grundmanus vi utgår ifrån. Björn är skådespelare med en magisterexamen i skådespeleri från SKH. Han har även studerat dramatik och regi både på SKH och Shanghai Theatre Academy.

AUDITION

Audition sker i grupp under perioden 14 – 19 juni. Vi kommer att försöka få till två tillfällen, cirka 3 timmar långa utifrån sökandes tillgänglighet. Skriv därför och berätta om när du är tillgänglig under perioden.

Ansök via mejl på:

audition@bananteatern.se

Bifoga CV samt ett kort personligt brev om varför du är intresserad!

Observera att inte alla sökanden kommer att kallas till audition.

Www.bananteatern.se

www.bjorn-dahlman.se

%d bloggare gillar detta: